Sorry - this product is no longer available

1 mars - Förmånsevent - Give Back Yoga - Varberg

”When you are changing a girls life, it´s not only that life. You start to affect a family, a community, a nation.”
Lagerstatus: 1 i lager
0,00 kr

Jennie och Coastal Yoga bjuder in till en mjukt flödande yogaklass som är öppen för alla med temat ATT GE.
Att kunna ge är den sanna glädjen. Att ge utan att förvänta sig något tillbaka.

-

Denna klass är ett förmånsevent för Mara Girls Leadership School 

I sydvästra Kenya ligger nationalreservatet Masai Mara, ett område rikt på vilda djur, men också en av de fattigaste regionerna i Östafrika. Det folk som bor här, Massajerna, blev under 1900-talet tvångsförflyttade av den brittiska kolonialmakten, men har bevarat sina traditioner och värderingar och värnar om sin kultur.

I Talek, en av dessa Masaibyar , finns nu Mara Girls Leadership school, en skola för begåvade massajflickor. Utbildningen fokuserar på starkt ledarskap, fredsarbete, miljö och samhällsfrågor, hälsa och hygien. En viktig del i deras utbildning handlar också om värden som tacksamhet, respekt, hänsyn, och konfliktlösning.

I en hydda gjord av halm och kospillning i en av dessa Massajbyar bor Purity med sin mamma. Mamman är analfabet, ensamstående och mycket fattig. Purity, hennes yngsta barn, sökte till skolan och är nu nummer två i sin årskurs. Hennes mamma är oerhört tacksam för att hennes dotter har fått chansen till ett bättre liv. En möjlighet som hon själv aldrig hade kunnat ge henne.

Initiativtagare till skolan är en grupp från Basecamp foundation, ett norsk-svenskt miljö- och utvecklingsprojekt, under ledning av biologen Lars Lindkvist, bördig från Skene i Marks kommun. Skolan är byggd och finansieras av fyra familjer från Sverige och Norge, samt en stiftelse och drivs av Basecamp foundation i ett nära samarbete med den inhemska befolkningen.

För att kunna driva skolan vidare behöver vi vara fler som hjälper till. Tillsammans kan vi bidra till flickornas möjlighet att få en bra utbildning, bli starka förebilder och kunna påverka sina egna liv, familjen och samhället.

-

Eventet är gratis men vi ber dig lämna en valfri donation till förmån för Mara Girls Leadership School.
Du kommer ha möjlghet att swisha på plats alt betala via bankgiro.

Även om eventet är kostnadfritt så fullfölj hela din boking så vi vet hur många som kommer.

-

Plats: Coastal Yoga, Breareds torg, Varberg

Dag och tid: söndagen den 1 mars kl 10 - 11.30

Klassen är öppen för alla oavsett erfarenhet av yoga.