Sorry - this product is no longer available

AkuYin Weekend Workshop med Sofie Ringsten 14 - 15 maj 2022 - Varberg

Välkommen att omfamna transformation och vårda livet med Yin Yoga & Kinesisk medicin.
Lagerstatus: I lager
1.750,00 kr

Session 1

Vad är AkuYin®

Yin Yoga, akupressur och guasha är alla metoder för att balansera och harmonisera kropp och själ, med rötter i kinesisk medicin. AkuYin® är skapad av akupunktör och Yin Yoga lärare Sofie Ringsten, med fokus på att slå samman dessa verktyg för att ge djup vila, näring och läkning. Som enstaka metoder är dessa verktyg starka och effektiva. Att kombinera dem är otroligt kraftfullt.

Under denna första session praktiserar vi en lång Yin Yoga sekvens som är en introduktion till AkuYin®. Du får lära dig att integrera Yin Yoga med akupressur, där vi använder oss av guasha verktyg för att stimulera aku-punkter specifikt lämpliga att integrera i en Yin Yoga sekvens, för att stärka effekten av positionerna.

Session 2

Yang Sheng – egenvård 

Inspiration bakom AkuYin® kommer från den kinesiska medicinens stora fokus på egenvård och medicin som prevention. Yang Sheng kan översättas till ”nourishment of life” och bygger på fyra likvärdiga delar för att ta hand om sin hälsa; diet, träning, sömn och känslor. Med AkuYin® kan vi stärka och arbeta med framför allt två delar; sömn och känslor.

Under denna session praktiserar vi en lång Yin Yoga sekvens med fokus på aku-punkter för att stärka sömn. Vi använder oss att djupa Yin Yoga positioner ypperliga för att förbereda kroppen för sömn, och integrerar aku-punkter vanliga inom behandling för att förbättra sömn. Vi går även igenom guasha för sömn, vilket innebär att vi skrapar områden på bl.a fötter och huvud användbara för insomnia, både i förebyggande syfte eller då sömnrubbningar uppstått.

Session 3 

Yang Sheng – känslor, organ och meridianer 

Yin Yoga är en fantastisk praktik för att förbättra flexibilitet, då positionerna i Yin Yoga ämnar påverka framför allt våra leder kring höfter och ryggrad. Men vi kan även använda Yin Yoga för att harmonisera våra känslor. Inom kinesisk medicin anser man att våra fem Yin organ håller våra känslor, och genom att stretcha olika områden i kroppen kan vi stimulera olika energikanaler (meridianer) som tillhör de olika organen, samtidigt som vi mediterar över dessa känslor och hjälper kroppen att processa och släppa taget.

Under denna session jobbar vi vidare med AkuYin® som egenvård, och praktiserar positioner baserat på leverns, hjärtats, mjältens, lungornas och njurarnas meridianer – för att lära oss hur dessa organ håller våra känslor; ilska, glädje, oro, sorg och rädsla. Vi integrerar aku-punkter relaterade till dessa organ, som kan användas i förebyggande syfte, eller när vi kan behöva hjälpa kroppen att hantera känslor vi har svårt att släppa taget om.

Lördag 9-11.30 samt 13-15.30
Söndag 9-11.30

Guasha vertyg finns att låna under helgen, och kommer även kunna köpas på plats.

-

AVBOKNINGSVILLKOR:

Din bokning är bindande. Du kan överlåta din plats. Vid uppvisande av lärkarintyg betalar vi tillbaka avgiften minus en admin.avgift på 250 kr.